ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.
Over 60 autoværksteder
Landsdækkende - du finder os i hele Danmark
3 års garanti på reservedele
Service til private, erhverv, industri og landbrug
Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
miljøkrav.png

Nye miljøkrav i europæisk storby

Hvis du overvejer at tage din bil med i gennem Europa, bør du have godt styr på miljøreglerne for de byer, hvori du aflægger besøg. Der findes nemlig lige så mange lovkrav, som der findes lande, og det er derfor værd at sætte sig ind i de pågældende regler for det land, du vil besøge.

Undgå bøder inden for bygrænsen

Flere europæiske storbyer har allerede indført såkaldte miljøzoner inden for bygrænserne, og den 1. oktober 2018 tilslutter Bruxelles sig dette lovkrav. Det betyder, at bilister fremover skal registrere deres bilers miljøegenskaber og nummerplade online, før de kører ind i Bruxelles’ byzone. Hvis bilen ikke registreres i tide, risikerer bilister en bøde på 1125 kroner, men i fremtiden bliver bøden skærpet og kan dermed løbe op i cirka 2600 kroner.

Juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange, udtaler på FDM’s hjemmeside, ”Den nye miljøzone i Bruxelles er et eksempel på, at man rundt om i Europa begynder at have krav til, hvilke biler der må køre ind i byerne. Skal man på kør-selv-ferie, bør man derfor have sat sig ind i, hvilke regler der gælder i de enkelte lande og byer. Ellers risikerer man som i Bruxelles en ganske høj bøde, selvom ens bil faktisk lever op til miljøkravene,” fortæller han.


Lovkravet skærpes gradvist

I første omgang rammes de ældste dieselbiler fra før 1996, der kun lever op til Euronorm 1, af lovkravet i Bruxelles. I 2020 er det kun dieselbiler fra før 2005, som lever op til Euronorm 4, der må køre inden for bygrænsen. Benzinbiler rammes også af de skærpede lovkrav, hvor benzinbiler fra før 1996, der lever op til Euronorm 2, fra 2020 må køre inden for bygrænsen. I tilfælde af at din bil ikke kan registreres i det nye online system, fordi den ikke lever op til lovkravene, er det alligevel muligt at købe adgang til byen i 8 dage om året for cirka 260 kroner om dagen.

 
Kilde: https://fdm.dk/nyheder/bilist/2018-09-nu-strammer-bruxelles-miljogrebet