Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Aircondition.png (3)

Hvad er forskellen mellem aircondition og klimaanlæg?

Et aircondition-anlæg (A/C-anlæg) køler den luft, der pumpes ud i kabinen, og du skal selv styre temperaturen. På et klimaanlæg skal du blot indstille temperaturen, så sikrer anlægget, at temperaturen holdes konstant. Begge typer af anlæg skal have service. Normalt taber anlægget kølemiddel. Det anbefales derfor at man får foretaget et serviceeftersyn af anlægget hvert andet år.

Du kan også foretage en masse vedligeholdelse på dit anlæg selv. For det første skal du være opmærksom på snavs og blade omkring anlæggets kondensator. Du finder kondensatoren forrest i bilens motorrum, og den ligner den normale køler, men den er slankere.

Der kan opstå lugtgener i ventilationsanlægget som skyldes bakteriedannelse. Du kan afhjælpe dette med en rensevæske, som du kan sprøjte ind i anlægget, og som dræber bakterierne. Du kan mindske risikoen for bakterier ved at slukke for anlægget ca. 10-15 min. før du afslutter din kørsel.

Husk også at motionere dit anlæg et par gange om ugen i minimum 15 minutter ad gangen, ellers kan du risikere at pakningerne på anlægget bliver utætte, og stemplerne sætter sig fast. Anlæggets kompressor kræver smørelse, og dette sker, når anlægget er tændt og kompressoren kører. Går denne kompressor i stykker, koster det mange penge.

 

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Email: info@sds.dk

Bogholderi

Kunde: debitorbogh-teamSDS@sds.dk

Leverandør: kfbogh@sds.dk

Om SDS

Med mere end 60 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her