ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.
Over 60 autoværksteder
Landsdækkende - du finder os i hele Danmark
Service til private, erhverv, industri og landbrug
Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Hvilket helårsdæk er bedst?
Få tips og tricks
Skift til helårsdæk

Vil du forrest i køen, så bestil tid til hjulskifte allerede nu.

 

Hvilket helårsdæk er bedst?

Har du besluttet, at helårsdæk er godt nok til dit kørselsbehov, kommer spørgsmålet - hvilket helårsdæk er bedst?

De store dækproducenter som f.eks. Goodyear og Michelin udvikler konstant deres helårsdæk, så helt generelt bør du gå efter de nyeste helårsdæk. Uafhængige organisationer som f.eks. FDM udarbejder også løbende tests af de nyeste helårsdæk, så tjek også disse uafhængige tests. 

ADAC har testet 7 af de bedste helårsdæk

Det tyske ADAC har f.eks. i september 2016 testet 7 af de bedste helårsdæk for 2016/17 - de valgte at teste 16” bildæk i dimensionerne 205/55 R16. Egenskaberne som de tildelte point for var

  • kørsel på våd vej (30 %)
  • kørsel på sneet vej (20 %)
  • kørsel på tør vej (15 %)
  • slitage (10 %)
  • brændstofforbrug (10)
  • lyd indvendig/udvendig (5 %)

Resultatet var, at de kårede Michelin CrossClimate som årets bedste helårsdæk. Det er et helårsdæk, der generelt klarer sig godt i de forskellige tests. Andre tests kan tage udgangspunkt i andre egenskaber og andre vægtninger, så læs de forskellige tests grundigt. 

Fordelene ved helårsdæk

Helt generelt er fordelen ved helårsdæk, at de næsten har de samme køreegenskaber som sommerdæk og vinterdæk, og du har ingen udgifter ved dækskifte og opbevaring. Helårsdæk er gode til små biler som f.eks. VW UP, Suzuki Alto, Toyota Aygo og Renault Twingo. Endelig er helårsdæk gode til de korte ture inde i byerne.

Ulemperne er, at de ikke er helt så gode som vinterdæk om vinteren, og at de derfor ikke kan anbefales til lange ture i vinterperioden. Derudover er de ikke det mest optimale valg til større biler.

Det er dog vigtigt at huske på, at du med helårsdæk går lidt på kompromis med både sommerdæk og vinterdæk. Du får altså ikke helt de samme egenskaber. Du skal vurdere ud fra dit kørselsbehov. Kører du mange kilometer, er det at foretrække at have et sæt vinterdæk og et sæt sommerdæk. Kan du lade bilen stå, når det sner allerværst, så kan du måske godt nøjes med helårsdæk. Investeringen er på sigt den samme, om du har et eller to sæt hjul, du slider jo ikke på sommerdækkene når vinterdækkene er monteret.

 

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Email: info@sds.dk

Tlf: 7615 3000

Bogholderi

Kunde: debitorbogh-teamSDS@sds.dk

Leverandør: kfbogh@sds.dk

Om SDS

Med mere end 60 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her