Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Sommerdæk.png (3)
Online dækshop

Find model, størrelse og dækpriser online. Book tid i din lokale afdeling og betalt først ved montering.

Indtast størrelse eller registreringsnummer

Hvordan er reglerne for sommerdæk i Tyskland og Østrig?

Sommerdæk i Tyskland

I Tyskland er det påbudt ved lovkrav, at du har vinterdæk på frem til marts i vinterføre. Den tyske hovedregel er at man kører med vinterdæk "fra O til O" - fra Oktober til Ostern (påske), hvilket vil sige at du kører med sommerdæk derudover. Med andre ord, du kan faktisk godt beholde dine sommerdæk på hele året, hvis du satser på, at der ikke bliver is, sne og slud på vejene. Det vil praktisk sige, at du ikke kan beholde dine vinterdæk på hele året. Der er dog ikke fastsat nogle bestemte datoer.

Sommerdæk i Østrig

I Østrig siger reglerne, at der er påbudt vinterdæk fra 1. november til 15. april, når der er vinterføre. Vinterføre vil sige sne, slud eller is. Så der er heller ikke i Østrig et lovkrav om, at du skal skifte til vinterdæk. Men kommer vinteren til Østrig (og det gør den), skal du skifte dine sommerdæk ud. 

  

 

 

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Email: info@sds.dk

Bogholderi

Kunde: debitorbogh-teamSDS@sds.dk

Leverandør: kfbogh@sds.dk

Om SDS

Med mere end 60 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her