ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.
Knap 70 autoværksteder
Landsdækkende - du finder os i hele Danmark
Service til private, erhverv, industri og landbrug
Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Book tid til udskift af kobling

Skift kobling inden den begynder at drille.

Udskiftning af kobling

Hvis din kobling strammer, er det højst sandsynligt tid til at få den skiftet. Koblingen er den del i din bil, der skaber forbindelse mellem krumtapakslen i motoren og akslen i gearkassen, og derved overføres motorens omdrejningskraft til bilens hjul. Koblingen forbinder altså motorens aksler med hjulenes aksler, og det er derfor essentielt, at koblingen fungerer optimalt. Det betyder nemlig, at du kan køre sikkert og trygt på vejene.

Hvornår skal bilens kobling skiftes?

Der er ikke et definitivt svar på, hvornår det er på tide at skifte en kobling ud, da den gradvist bliver slidt op i modsætning til visse motordele, som eksempelvis en tandrem. Hvis din bil stadig er let at få i gear, og koblingspedalen ikke strammer, når du træder på den, så er der formentlig ikke problemer med din kobling. Men hvis din kobling begynder at stramme til, og der forekommer skarpe lyde når der skiftes gear, og det generelt bliver sværere at skifte gear – så er det på tide at få skiftet din kobling ud. Hvis du oplever dette, bør det ikke ignoreres, da en defekt kobling kan få seriøse konsekvenser for din og andres trafiksikkerhed.

Undgå at slide unødigt på koblingen

Der er nogle ting, du selv kan gøre for at undgå at slide unødigt på bilens kobling. Du skal altid sørge for at starte bilen i det laveste gear, da du ellers kan komme til at file på koblingen, når bilen skal i gang. Hvis du holder i kø, er det også en god idé at sætte bilen i frigear og slippe koblingen helt. Hvis du følger disse simple regler, kan du undgå at slide koblingen mere end højst nødvendigt.

Kontakt din lokale Super Dæk Service

Hvis din bil trænger til at få koblingen udskiftet med en ny, står vores mekanikere altid til din rådighed. Vi har konstant fokus på kvalitet og hastighed, når vi udfører vores arbejde, og du kan altid forvente konkurrencedygtige priser, når du besøger Super Dæk Service. Vi anvender desuden kun OE-godkendte reservedele, som giver dig tre års garanti.

Book tid

 

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Åbningstider: Man - tors 07.30 - 16.30, Fre: 07.30 - 16.00

Email: info@sds.dk

Tlf: 76 15 3000

Bogholderi

Kunde: debitorbogh-teamSDS@sds.dk

Leverandør: kfbogh@sds.dk

Om Super Dæk

Med mere end knap 70 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her


WEBSHOP