ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.
Over 60 autoværksteder
Landsdækkende - du finder os i hele Danmark
3 års garanti på reservedele
Service til private, erhverv, industri og landbrug
Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Fordele ved vinterdæk.png

Vinterdæk

Vinteren er så småt på vej, og hvis du er bilist og bilen ikke holder stille henover vinteren, er det ved at være tid til at få vinterdæk på. På den måde er du sikret mod sæsonens glatte veje, hvis vintervejret pludselig melder sin ankomst.

SKIFT TIL VINTERDÆK NU

Det kan være svært at vurdere, hvornår det præcist er tid til at skifte til vinterdæk. Én ting er dog sikkert; det er vigtigt at huske vinterdæk, hvis du har tænkt dig at bruge din bil i løbet af vinteren – både for din egen og for dine medbilisters sikkerhed.

Det anbefales derfor, at du skifter til vinterdæk, når termometret falder til 7° C og derunder. Hvis du kun kører få kilometer om året, og lader du bilen stå i snevejr, behøver du ikke vinterdæk. Omvendt anbefaler vi vinterdæk, når du kører bil dagligt. For selvom vejene kan se fine ud, når du om vinteren kører hjemmefra om morgenen, kan vejret hurtigt skifte, og du kan risikere at skulle køre hjem senere på dagen på is- eller sneglatte veje.

VINTERDÆK OM VINTEREN

Der er findes flere grunde til at du bør skifte sommerdækkene, eller for den sags skyld helårsdækkene, ud med de mere robuste vinterdæk, når temperaturerne begynder at falde. Vinterdæk er blandt andet fremstillet af en særlig gummiblanding med et højere indhold af naturgummi og silika. Blandingen sikrer, at dækket forbliver blødt i kulde. Sommerdæk er derimod lavet af en anden gummiblanding, der medfører, at gummiet bliver hårdere i lavere temperaturer, hvilket giver en væsentlig dårligere friktion på vejene.

Samtidig har vinterdæk et særligt dækmønster som leder vandet væk, og dermed nedsættes risikoen for akvaplaning. Desuden har vinterdæk et meget bedre vejgreb og en bedre trækevne i sne, fordi det har mange flere lameller end sommerdæk.

Ved at øge antallet af lameller, nedsættes chancen for at skidt, sne og is sætter sig fast i mønstret på dine vinterdæk. Det øger din sikkerhed på vejene, da vinterdæk lettere kan bevare bilens styre- og bremseevner.

VINTERDÆK - LOVEN KRÆVER…

… at dit dækmønster er minimum 1,6 mm, men hos Super Dæk Service (og FDM) anbefaler vi, at dine vinterdæk som minimum har 3 mm dækmønster. Helt nye vinterdæk har 8-9 mm dækmønster.

Dækmønstret på dine vinterdæk er afgørende for dækkets egenskaber, og derfor er der også en forskel på dækmønstret afhængigt af hvilken type af dæk (vinterdæk / sommerdæk / helårsdæk), der er tale om.

NY MÆRKNING AF VINTERDÆK

Det er blevet lettere at være bilist og vælge nye vinterdæk i Europa. Alle nye vinterdæk skal nemlig være mærket med vejgreb i regnvejr, påvirkning af brændstoføkonomi og støjniveau. Alt sammen for at fremme miljøet, sikkerheden og mere komfortable dæk, og ikke mindst for at hjælpe dig som forbruger til at kunne sammenligne forskellige vinterdæk og kunne vurdere kvaliteten af dækkene.

Super Dæk Service bifalder mærkningen, men da den nye mærkning ikke omfatter test af vinterdæk på sne- og isglat føre, står Super Dæk Service gerne til rådighed for at give dig en kompetent og professionel rådgivning, hvis du har et spørgsmål.

VINTERDÆK MED FÆLGE – STÅLFÆLGE ELLER ALUFÆLGE

Skal du have nye fælge, kan du vælge designede alufælge eller de mere robuste stålfælge, og er du i tvivl om hvor store dine fælge skal være, hvilke lovkrav der er gældende eller andre ting, kan Super Dæk Service naturligvis hjælpe med at vælge.

Fordelen ved alufælge er, at de er lettere end stålfælge, hvilket betyder et bedre vejgreb ved sving. Brændstoføkonomien er også bedre ved alufælge, da hjulene er lettere. Endelig kan alufælge støbes i mange forskellige og flotte designs, hvilke giver dig rigtig mange muligheder. Fordelen ved stålfælge er, at stål er tungere og dermed stærkere end alufælge. Stålfælge er desuden billigere end alufælge.

Du har mulighed for at se, hvordan din bil ser ud med nye alufælge. Vi har lagt vores alufælge ind i et alushow, hvor du har mulighed for at vælge dit bilmærke og model samt forskellige alufælge. Se vores alushow her.

PRISER VINTERDÆK

Se alle vores priser på vinterdæk ved at gå ind i vores webshop. Herefter vælger du, om du er interesseret i vinterdæk. Indtast din nummerplade, og så ser du kun dæk der passer til din bil. Priserne på vinterdæk vises ud for hvert enkelt dæk.

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Email: info@sds.dk

Tlf: 7615 3000

Bogholderi

Kunde: debitorbogh-teamSDS@sds.dk

Leverandør: kfbogh@sds.dk

Om SDS

Med mere end 60 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her