ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.
Over 60 autoværksteder
Landsdækkende - du finder os i hele Danmark
3 års garanti på reservedele
Service til private, erhverv, industri og landbrug
Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Advarselslamper

Advarselslamper

Advarselslamper – når din bil prøver at kommunikere med dig

Bilerne er blevet meget smartere end for bare 10 år siden. Advarselslamperne er i dag en meget central del af sikkerhedsudstyret i bilen. Du bør derfor kende symbolerne i instrumentbrættet, så du ved, hvordan du skal reagere hvis én af lamperne begynder at lyse.

Faktisk viste en undersøgelse fra 2014, at 20 procent ikke vidste, hvad advarselslampen for håndbremser betød. 11 procent havde aldrig læst i instruktionsbogen, og hele 26 procent havde kun sjældent bladret i instruktionsbogen.

Denne oversigt viser 7 af de mest almindelige symboler. De forskellige ikoner kan se lidt forskellige ud fra bilmærke til bilmærke.


Rød eller gul lampe?

Mange af ikonerne har både et rødt og et gult lys, som fortæller, hvor alvorlig fejlen er. En gul lampe fortæller, at du bør undersøge hvad der er galt og evt. køre til dit lokale Super Dæk Service autoværksted.

En rød lampe fortæller, at du bør holde ind til siden og kontakte vejhjælp eller ringe til dit lokale Super Dæk Service autoværksted.

 

Håndbremsen er trukket

Du har måske parkeret og trukket håndbremsen. Når du så starter igen, kan du komme til at glemme at slippe håndbremsen. Glemmer du det, vil dette symbol lyse op. Lyser symbolet stadigvæk efter du har sluppet håndbremsen, bør du kontakte dit lokale Super Dæk Service autoværksted.


Mangler brændstof

Lyser denne advarselslampe, skal du begynde at lede efter en benzinstation. Forklaringen er meget simpel, nemlig at du mangler benzin. Hvis lampen stadigvæk lyser efter du har påfyldt benzin, bør du kontakt dit Super Dæk Service autoværksted.


Mangler olie

Lyser dette symbol, er det et tegn på, at din bil mangler olie. Et godt råd med hensyn til olietjek er, at lade bilen stå stille i ca. 15 min. før du tjekker. Benyt en oliepind og aflæs olieniveauet. Påfyld olie selv, eller kør til det nærmeste Super Dæk Service autoværksted.


Problemer med motoren

Dette symbol fortæller, at der er noget i vejen med motoren. Lyser lampen gult, bør du køre hen til dit Super Dæk Service med det samme. Lyser lampen rødt, bør du holde ind til siden og tilkalde vejhjælp. Lampen kan dække over flere forskellige problemer, så det er vigtigt at tage lampen meget alvorligt. Fejlen skal undersøges hurtigst muligt.


Problemer med airbag

Dette symbol fortæller, at der er problemer med enten bilens airbag eller selestrammer. Det kan være en fejl, der kan skyldes fx at en barnestol er placeret på forsædet, men du bør køre hen til dit lokale Super Dæk Service autoværksted og få det tjekket.


Problemer med sikkerhedsselen

Symbolet her viser, at der er problemer med sikkerhedsselen. Det er i Danmark lovpligtigt at køre med sikkerhedssele, så hvis du har passagerer med i bilen, som ikke har spændt sikkerhedsselen, vil det medføre at symbolet vises, så du som chauffør kan gøre passageren opmærksom på dette.


Problemer med temperaturen

Dette symbol viser, at bilen mangler kølervæske eller at temperaturen er alt for høj. Stop øjeblikkeligt, hvis lampen lyser rødt. Kør ind til siden og løft motorhjelmen, så motoren kan køles af. Det kan også være nødvendigt at påfylde kølervæske. Ring til vejhjælp eller det nærmeste lokale Super Dæk Service autoværksted.