ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.
Over 70 autoværksteder
Landsdækkende - du finder os i hele Danmark
Service til private, erhverv, industri og landbrug
Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Fælge.png

Stål- eller alufælge - hvad skal du vælge?

Stål- eller alufælge? 

Der er en del ting du skal tage højde for, når du skal have nye fælge. Skal det være designede alufælge eller mere robuste stålfælge? Hvor store skal de være, hvad siger loven, hvilke dæk passer til og hvordan kan designet se ud?

Alle de spørgsmål kan Super Dæk Service hjælpe dig med. Hos os får du kompetent rådgivning fra A-Z, så du vælger de helt rigtige fælge og dæk i de rigtige mål efter dine ønsker og kørselsbehov.

Hvilken fælge skal du vælge?

Når du køber et nyt køretøj eller tilpasse den, du allerede ejer, kan du ikke være sikker på, hvilken type hjul ville være bedst for din kørselstype.

I dag leveres de fleste biler med fælger af aluminium som standard, men dette var ikke tilfældet 20 eller endda 10 år siden, da fælger af stål var fabrikanternes foretrukne valg . I det seneste årti, har flere og flere producenter valgt at medtage fælger af aluminium som "standard" fælge, uanset omkostningerne (som er vel at mære er faldet markant).

Fordele ved fælge af aluminium

  • Vægt: Disse fælge er meget lettere metal end stål. Det betyder, at du kan opnå bedre greb ved kørsel rundt om hjørner og føler færre bump undervejs. Det giver bedre ydelse, forbedret acceleration og kvalitet af ​​turen.
  • Brændstoføkonomi: Lettere hjul føre til forbedret byen brændstoføkonomi, fordi det kræver lidt mindre kraft for at accelerere.
  • Tilpasning: Aluminium legering kan støbes i mange forskellige designs, som betyder flere muligheder for dig, når det kommer til, hvordan dine hjul ser ud.

 Fordele ved fælge af stål

  • Holdbarhed: Da fælge af stål er tungere end aluminium, er de betydeligt stærkere. Faktisk kan de bære en belastning der er næsten umuligt at knække. Og fordi de har bedre trækkraft ved lavere hastigheder, er de som regel det bedste valg ved for off-road kørsel.
  • Praktiske: Når det kommer til fælge af stål, kan de mere let repareres, hvis de er bulet og de kan holde næsten uendelige. Afhængigt af dine indstillinger, kan deres mere utilitaristisk udseende appellerer til din smag og stil køretøjet.
  • Omkostninger: Stålfælge er billigere. Typisk kan de være op til ½ udgifterne til alufælge. Det ekstra penge i lommen.
  • Vinterkørsel: Stålfælge har en tendens til at bide hårdere i sne og is. Og da de er mindre smidighed ved acceleration, tilbyder de en større følelse af sikkerhed på grund af deres tyngde.

Dæk og fælge – det komplette hjul

Måske er du på udkig efter et komplet hjul med både dæk og fælge? Også her kan Super Dæk Service hjælpe. Vi har et af landets største udvalg af vinterdæk, sommerdæk og helårsdæk. Samtidig har vi over 60 lokale autoværksteder og dækcentre, så du altid kan finde et værksted der er tæt på dig. Vi er Danmarks største dæk- og autoværkstedskæde. Vores specialister står klar til at hjælpe dig med vælge de rigtige dæk og fælge.

Med det rigtige valg af både dæk og fælge kan du sikre dig, at bilen har de mest optimale køreegenskaber. Hvad enten du er på jagt efter dæk, fælge eller dæk og fælge kombineret – står vi altid klar til at rådgive og hjælpe dig.

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Åbningstider: Man - tors 07.30 - 16.30, Fre: 07.30 - 16.00

Email: info@sds.dk

Tlf: 76 15 3000

Bogholderi

Kunde: debitorbogh-teamSDS@sds.dk

Leverandør: kfbogh@sds.dk

Om Super Dæk

Med mere end 70 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her