ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.
Over 60 autoværksteder
Landsdækkende - du finder os i hele Danmark
3 års garanti på reservedele
Service til private, erhverv, industri og landbrug
Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
SDS - Læs mere om lovgivning omkring fælge

Lovgivning om fælge

Når du monterer nye fælge på din bil, er der to krav, som skal være opfyldt, før det er lovligt.

Sporvidde

Du kan forøge din bils sporvidde med 20 mm (10 mm på hver side) uden dokumentation. Du skal dog regne ud fra den mindste sporvidde anført på bilens standardtypegodkendelsesattest. Bilen kan nemlig være godkendt med flere forskellige fælge, som giver bilen forskellige sporvidder.

Hvis den nye fælg giver en endnu større sporviddeforøgelse, eller formindsker sporvidden, skal der foreligge en TÜV attest som dokumentation. Er du i tvivl om hvilke fælge du må sætte på din bil, er der hjælp at hente i vores alushow her.

Skærmreglementet

Dine nye hjul skal også overholde skærmreglementet for at være lovlige. Her skal hele hjulet være inden for skærmen inkl. dæksidens runding. Er det ikke opfyldt, er hjulet ikke lovligt, uanset om det opfylder sporviddereglen eller ej. Vores dygtige SDS medarbejdere vil kunne vejlede dig om reglerne i forhold til din bil.

Få råd og vejledning fra din lokale afdeling her

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Email: info@sds.dk

Tlf: 7615 3000

Bogholderi

Kunde: debitorbogh-teamSDS@sds.dk

Leverandør: kfbogh@sds.dk

Om SDS

Med mere end 60 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her