ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.
Over 70 autoværksteder
Landsdækkende - du finder os i hele Danmark
Service til private, erhverv, industri og landbrug
Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Bliv klar til ferien

Vil du forrest i køen, så bestil tid til et serviceeftersyn allerede i dag. Vi tjekker, dobbelttjekker og servicetjekker din bil.

 

Book tid nu

Kør selv ferie guiden

Til dig der ikke tager chancer; gør din bil køreklar til køreferien

Der er rigtig mange mennesker, der skal på ferie samme tid som dig, og trafikken kan i disse måneder være tæt pakket. Din bil udsættes for ekstra belastning både i form af varme, vægt, høje hastigheder og lange strækninger. Derfor er det altid en god idé at få tjekket din bil igennem for at sikre, at bremserne fungerer optimalt, at der er olie, kølervæske, sprinklervæske mm. på bilen.

Tjek bilen igennem hos Super Dæk Service

Vi anbefaler at få lavet et serviceeftersyn hos Super Dæk. Et serviceeftersyn er et kontrolbesøg der tjekker hvordan din bil har det. De mange dele i din bil smøres og repareres, og så udskiftes defekte dele. Så er du sikker på at din bil kører godt og sikkert, og at den både starter, bremser og drejer som den skal. Så har du i hvert fald styr på den vigtigste del til årets køreferie. Vi har samlet de helt overordnede ting, som du kan tjekke og måske ordne hjemmefra, hvis du er til det, inden bilen kører afsted mod feriedestinationen.

Kølig bil på køreferien

Sommerens køreferie byder tit på lange motorvejs køer i meget høje temperaturer. Med et airconsystem der ikke køler bilen som den skal, kan køreferien hurtigt komme til at føles meget lang og uudholdelig. Tjek derfor at dit airconsystem fungerer som det skal. Det anbefales at du tjekker dit airconsystem en gang årligt, både for at skåne dig selv, men også din bil.

Tegn på, at dit aircon skal tjekkes igennem før køreferien
  • Din aircondition køler ikke som den plejer
  • Der er en ubehagelig lugt når du tænder aircondition - dette kan være tegn på mug eller andre bakterier i systemet
  • Dine ruder dugger når aircondition er tændt
  • Dit airconsystem laver usædvanlige lyde når det tændes

Læs mere om airconservice og book tid her

Har du styr på bilens dæktryk?

På køreferien udsættes bilen for væsentligt øget belastning i form af både vægt, hastighed og kilometer. Derfor er det vigtigt når bilen er godt pakket med både mennesker og bagage, at dæktrykket justeres efter vægten, og lever op til de kriterier der ofte står på et lille label i førerdøren eller indersiden af tankdækslet.

Står det ikke her, kan du finde informationer om korrekt dæktryk i bilens instruktionsbog. Bilens dæktryk er blandt mange andre ting super vigtigt at have styr på før bilferien. Hvis bilens dæktryk ikke er justeret til ferien, kan det nemlig både gå udover bilens brændstofsøkonomi som følge af at hjulets rullemodstand øges, men det kan også være farligt for både dig selv og dine medtrafikanter. Et for lavt dæktryk på bilen kan nemlig resultere i at du mister kontrollen over bilen ved de hårde opbremsninger der ofte sker som følge af de lange køer på vej sydpå.

Tip: Tjek og juster gerne dæktrykket pr. 1000 km. helst om morgenen, når dækkene er kolde.

Tjek bilens dækmønster

Sørg for at tjekke din bils dækmønster. Der er lovkrav om at dit dækmønster skal være minimum 1,6 mm. Hos Super Dæk anbefaler vi, for din egen og dine medtrafikanters sikkerhed, at dine dæk har minimum 3 mm. dækmønster tilbage. Det gør vi, fordi du har mere kontrol over bilen med mere dækmønster. Jo mindre din slidbane er, jo større risiko er der for at du mister kontrollen over bilen. Det er altså en god idé at skifte din bils dæk, når der er omkring 3 mm. tilbage før du tager på årets køreferie for at være på den sikre side. Til sammenligning har et nyt dæk ofte 8-9 mm. dækmønster. Med nye dæk på bilen, er du altså bedst dækket i forhold til sikkerhed.

Tjek bilens olie

Tjek at der er olie nok på bilen, og tag gerne noget ekstra med på turen. Før du tager afsted på ferien, er det en god idé at olien er på maksimummærket på målepinden.

Tip: Det anbefales at oliestanden tjekkes hver 1.000-2.000 kilometer. Derfor er det en god idé at have ekstra olie med, så bilen forbliver køreklar gennem hele ferien.

Tjek bilens bremser

Når du kører mod den tyske autobahn og de uendeligt lange køer pludselig kommer ud af ingenting, er det altafgørende at din bils bremser fungerer optimalt. Ellers kan det blive livsfarligt for både dig og dine medtrafikanter. Før du drager afsted på årets køreferie er det altså vigtigt at bilens bremsevæske og bremseevne tjekkes, og at du sikrer at bremserne fungerer som de skal. Den høje hastighed og den øgede belastning i bilen sætter også et pres på bilens bremser. Hvis du er i tvivl, så anbefaler vi kraftigt, at dine bremser tjekkes hos dit lokale Super Dæk værksted.

Sådan kan du selv tjekke bilens bremser

Hvis du vil tjekke bilens bremser selv, kan du træde hårdt på pedalen og holde et konstant tryk, og bemærke hvor langt den trykkes ned. Pedalen må ikke kunne trædes helt i bund, og skal kunne modstå det pres foden lægger i bremsen. Kan bremsen ikke det, er det meget vigtigt at bilen indleveres til reparation før årets køreferie.

Tjek bilens sprinklervæske

Sprinklervæske er altafgørende for bilens udsyn. Om sommeren bliver bilens ruder hurtigt snavsede af insekter. Husk derfor at påfylde sprinklervæsken på bilen, og husk at sprinklervæsken skal passe til årstiden, da sommersprinklervæske er lavet til at opløse fedt og insekter. Tjek også at vinduesviskerne og viskernes gummi sidder ordentligt fast. Hvis de ikke gør, er det en god idé at skifte dem før turen.

Tjek kølervæsken

Kølervæsken bruges til at køle bilens køler ned. Køleren sørger for, at motoren ikke overopheder når den bruger kræfter på at køre. Kølervæsken skal stå mellem minimum og maksimum. Det er vigtigt, at der hverken er for meget, eller for lidt kølervæske på bilen. Der skal være nok til at køle køleren ned, men der skal også være nok plads til det tryk der dannes i beholderen. Du kan se i bilens instruktionsbog, hvilken kølervæske du skal fylde på. Du fylder kølervæske på i motorrummet, hvor der er et dæksel med et termometerikon. Det er vigtigt, at du først fylder kølervæske på, når bilen er afkølet, da der som nævnt tidligere, kan dannes tryk i beholderen.

Tjek bilens lygter

Tjek at alle lygter i bilen virker før du kører. Skulle tilfældet være ude og en af dine pærer står af i løbet af køreturen, kan du i langt de fleste tilfælde selv skifte pæren. Har din bil eksempelvis LED lygter, skal hele lygten skiftes og dette skal gøres på et værksted. Der kan være forskellige måder hvorpå man får adgang til lygterne, så dette skal du først tjekke i bilens instruktionsbog. I langt de fleste tilfælde, er det lige til at tilgå pærerne, så det skal ikke føles svært at få adgang. Læs en ekstra gang, hvis ikke det føles rigtigt.

Tip: Vi anbefaler at du har et par ekstra pærer med til bilen. Der er nemlig lovkrav i visse lande om at man kører rundt med en ekstra pære.

 

Du kan få tjekket og repareret det hele hos Super Dæk lige her

 

 

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Åbningstider: Man - tors 07.30 - 16.30, Fre: 07.30 - 16.00

Email: info@sds.dk

Tlf: 76 15 3000

Bogholderi

Kunde: debitorbogh-teamSDS@sds.dk

Leverandør: kfbogh@sds.dk

Om Super Dæk

Med mere end 70 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her


WEBSHOP