Hvorfor helårsdæk?
Den helt store fordel ved helårsdæk
Den helt store fordel ved helårsdæk er, at du ikke behøver at skifte til vinterdæk, når det begynder at blive vinter og tilbage til sommerdæk om foråret.
Har du ikke noget ønske om at have to sæt dæk til din bil, og stiller dit kørselsbehov ikke krav til kritiske vejforhold, så kan helårsdæk være et godt alternativ til vinter- og sommerdæk. Ved du derimod allerede, at du skal ud og køre på snedækkede veje og at du er afhængig af, at du kan komme ud alle dage, er et sæt vinterdæk det mest optimale valg.
Et helårsdæk er et kompromis mellem sommerdæk og vinterdæk
Helårsdæk er et kompromis mellem sommerdæk og vinterdæk, så sommerdæk er bedre om sommeren end helårsdæk og vinterdæk er bedre end helårsdæk om vinteren. Når det er sagt, er helårsdæk faktisk blevet meget bedre de seneste år. Du skal vurdere ud fra dit kørselsbehov.
Kører du mange kilometer, er det at foretrække at have et sæt af hver. Kan du lade bilen stå, når det sner allerværst, kan du måske godt nøjes med helårsdæk. Investeringen er på sigt den samme, om du har et eller to sæt hjul, da du jo ikke slider på sommerdækkene, når vinterdækkene er monteret.
Et helårsdæk er ligesom vinterdæk markeret med et M+S (mud+snow). Dette betyder, at helårsdækket grundlæggende er et vinterdæk. Det betyder også, at dækkene skal være monteret sammen med andre M+S-dæk.
En anden ting du skal være opmærksom på er, at reglerne for vinterdæk er forskellige fra land til land, så skal du til udlandet med din bil i vinterperioden, eller hvor der er risiko for glatte veje, så husk at checke reglerne for disse lande, inden du kører hjemmefra. Husk også at checke de lande, du evt. skal køre igennem.