ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.
Over 70 autoværksteder
Landsdækkende - du finder os i hele Danmark
Service til private, erhverv, industri og landbrug
Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Er helårsdæk lovlige i Sverige?
Skift til helårsdæk

Vil du forrest i køen, så bestil tid til hjulskifte allerede nu.

 

Få tips og tricks

Er helårsdæk lovlige i Sverige?

Fra 1. december-31. marts skal biler, lastbiler og busser der kører på vejene i Sverige være udstyret med vinterdæk, eller tilsvarende udstyr uanset hvilket land bilen er registreret i.

Sverige har desuden fastlagt regler for dækkets mønsterdybde når der er såkaldte vintervejsforhold. Her er det altså lovkrav at de dæk man kører med i Sverige har en mønsterdybde på mindst 3 millimeter for lette køretøjer. Tunge køretøjer skal have en mønsterdybde på mindst 5 millimeter.

Kører du med helårsdæk, skal du altså være sikker på at mønsterdybden stemmer overens med reglerne, samt om dækket er mærket MS/mud and snow.

Det ovenstående gælder når der er vintervejsforhold, dvs. når der ligger sne, is, sjap eller frost på dele af vejen. Det er op til det lokale politi at afgøre om der er vintervejsforhold på det sted du er. Vi anbefaler derfor at du følger de ovenstående anvisninger i hele vinterperioden, så er du nemlig super godt dækket.

Du kan læse mere om reglerne for vinterdæk i Sverige her  

Helårsdæk i udlandet

Generelt set, skal du være opmærksom på, at reglerne for helårsdæk er forskellige fra land til land, så skal du til udlandet med din bil i vinterperioden, eller hvor der er risiko for glatte veje, så husk at checke reglerne for disse lande, inden du kører hjemmefra. Husk også at checke de lande, du evt. skal køre igennem.

 

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Åbningstider: Man - tors 07.30 - 16.30, Fre: 07.30 - 16.00

Email: info@sds.dk

Tlf: 76 15 3000

Bogholderi

Kunde: debitorbogh-teamSDS@sds.dk

Leverandør: kfbogh@sds.dk

Om Super Dæk

Med mere end 70 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her


WEBSHOP