Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Køb dine nye vinterdæk hos SDS. Hold sikkerheden i top om vinteren
Online dækshop

Find model, størrelse og dækpriser online. Book tid i din lokale afdeling og betalt først ved montering.

Indtast størrelse eller registreringsnummer

Er helårsdæk lovlige i Sverige?

Selv om de bedste helårsdæk er blevet lige så gode som det gennemsnitlige vinterdæk, er det stadigvæk ikke lovligt at benytte helårsdæk i Sverige, når der er vinterføre.

Så påtænker du en tur til vores naboland i perioden 1. december- 31. marts, og er vejene våde og temperaturen omkring frysepunktet, eller er der faldet sne, så skal du skifte til vinterdæk. Det har tidligere været lovligt at køre uden vinterdæk, hvis man var turist, men denne regel er nu afskaffet. 

Sverige har en positivliste

I Sverige opererer man også med en positivliste over godkendte vinterdæk. Man kan godt have helårsdæk som er M+S-mærket som andre vinterdæk, men de er ikke godkendt som vinterdæk. Det er derfor også vigtigt, at du checker om dine vinterdæk er på listen over de godkendte vinterdæk.

Er de ikke på positivlisten, kan du risikere at få en bøde. Vi har endnu ikke kendskab til, at ikke-godkendte vinterdæk har udløst bøder til danskere, men du kan risikere at bliver involveret i et uheld, hvor dækkene kan have været en vigtig faktor, og så kan det få en forsikringsmæssig betydning.

Så svaret på, om helårsdæk er lovlige i Sverige, er, at de er lovlige i perioden fra 1. april til 30. november, men i vintersæsonen med våde, glatte vejbaner er de ikke lovlige..

 

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Email: info@sds.dk

Bogholderi

Kunde: debitorbogh@ndi-dk.com

Leverandør: kfbogh@ndi-dk.com

Om SDS

Med mere end 60 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her