ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.
Over 60 autoværksteder
Landsdækkende - du finder os i hele Danmark
Service til private, erhverv, industri og landbrug
Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Hvor længe holder helårsdæk?
Få tips og tricks
Skift til helårsdæk

Vil du forrest i køen, så bestil tid til hjulskifte allerede nu.

 

Hvor længe holder helårsdæk?

Generelt siger man, at et helårsdæk kan køre mellem 25.000 og 35.000 km. Det afhænger dog i alle tilfælde af dit dækvalg, din bilmodel samt hvordan du kører. Dækkene holder også længere, hvis du kører med det rigtige dæktryk, og hvis du regelmæssigt får kontrolleret bilens sporing samt hjulenes afbalancering.

Lovkravet til mønsteret på helårsdæk er 1,6 mm. Generelt anbefales det dog, at du skifter noget før. Vinterdæk bør således skiftes, når der er 4.0 mm tilbage. Bliver dine helårsdæk fem år gamle, kan der desuden opstå revner i gummiet, og derfor bør du tjekke dem et par gange eller tre om året.

Der er sket en meget positiv udvikling med helårsdæk de sidste år, og nu er de bedste helårsdæk på niveau med gennemsnittet af vinterdæk. Det betyder også, at de bedste helårsdæk er bedre end de dårligste vinterdæk. Så du kan sagtens køre med helårsdæk hele året rundt - også om vinteren når det sner. Du skal selvfølgelig køre fornuftigt og efter forholdene, men det skal du også, selv om du kører på vinterdæk.

En test blandt europæiske bilistorganisationer har vist, at de bedste helårsdæk er lidt dårligere end de bedste vinterdæk, når det gælder opbremsning. Der blev testet syv forskellige helårsdæk - og kun et af helårsdækkene kunne ikke leve op til kravene. Helt generelt er der kommet ny teknologi og nye gummi-opskrifter, der gør, at de bedste helårsdæk nu godt kan anbefales. 

Helårsdæk går lidt på kompromis

Det er dog vigtigt at pointere, at du med helårsdæk går lidt på kompromis med både sommerdæk og vinterdæk. Du får altså ikke de samme egenskaber, og du skal derfor vurdere ud fra dit kørselsbehov. Kører du mange kilometer, er det at foretrække at have et sæt af hver.

Hvis du kan lade bilen stå når det sner allerværst, så kan du måske godt nøjes med helårsdæk. Husk, at investeringen på sigt er den samme, om du har et eller to sæt hjul, da du jo sparer på slid på f.eks. sommerdækkene, når vinterdækkene er monteret.

 

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Email: info@sds.dk

Tlf: 7615 3000

Bogholderi

Kunde: debitorbogh-teamSDS@sds.dk

Leverandør: kfbogh@sds.dk

Om SDS

Med mere end 60 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her