Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Sommerdæk.png (3)
Online dækshop

Find model, størrelse og dækpriser online. Book tid i din lokale afdeling og betalt først ved montering.

Indtast størrelse eller registreringsnummer

Er sommerdæk lovlige om vinteren?

Du må godt køre på sommerdæk om vinteren, men...

I Danmark er det ikke lovpligtigt at køre med vinterdæk i vinterhalvåret, men eksperter, brancheorganisationer og politikere bringer jævnligt til diskussion, om der burde være en lovgivning på området. Under alle omstændigheder er det en god idé for din egen og andres sikkerhed at skifte til vinterdæk om vinteren.

FDM anbefaler, at du undlader at køre på vinterdæk om sommeren samt at kører med sommerdæk i vinterføre, da begge situationer vurderes til at være farlige. Så husk at skifte til vinterdæk når temperaturen kommer under de 7° C.

Husk også, at dækkene på din bil skal være af den samme type. Du må med andre ord ikke have to vinterdæk på fx forhjulene og kun skifte fx baghjulene til sommerdæk. Der står ikke noget i loven om, at man ikke må blande fabrikater og dækmønstre - så du må godt have forskellige slags sommerdæk på bilen - men det kan ikke anbefales.

Husk også at dine sommerdæk ikke må “rage” ud over skærmkanterne. Så det går ikke at sætte fx 19” dæk på din bil, hvis den kun er godkendt til fx 17”. Er du i tvivl, så kontakt Super Dæk Service.

 

 

 

 

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Email: info@sds.dk

Bogholderi

Kunde: debitorbogh@ndi-dk.com

Leverandør: kfbogh@ndi-dk.com

Om SDS

Med mere end 60 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her