Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Sommerdæk.png (3)
Online dækshop

Find model, størrelse og dækpriser online. Book tid i din lokale afdeling og betalt først ved montering.

Indtast størrelse eller registreringsnummer

Hvordan skal sommerdæk vende?

Vigtigt at montere sommerdækkene korrekt

Alt afhængigt af hvilke dæk du har, er det vigtigt at de bliver monteret rigtigt. Der findes fire forskellige typer sommerdæk.

  • Symmetriske dæk. Disse dæk er ens på de to halvdele. De er som regel billigere end de andre typer. De er meget stabile på lige strækninger. Symmetriske dæk er gode til kompakte biler fx bybiler til korte ture. Symmetriske dæk kan vende begge veje

  • Asymmetriske dæk. Et asymmetrisk dæk er forskellige på de to halvdele. Typisk har den inderste del et mere åbent mønster, der kan lede vand væk. Den yderste del er lidt stivere, hvilke hjælper med til at sikre styreegenskaberne og stabiliteten i sving. Asymmetriske dæk er oftest dyrere end symmetriske dæk. De monteres typisk på biler fra mellemklassen og op, hvor der er krav til sikkerhed i både tørt og vådt føre. Mærket “outside” skal sidde på den udvendige side.

  • Retningsbestemte dæk. Disse dæk kan kendes på det v-formede mønstre. De er rigtig gode til våde veje, da de meget effektivt leder vandet væk. Denne dæktype er bliver oftest benyttet i sportsbiler, som kører på våde eller snedækkede veje. Ved montering er de oftest afmærket med en pil der indikerer, hvilken vej dækkene skal rulle.

  • Endelig findes der dæk, der både har et asymmetrisk og retningsbestemt dækmønster. De er oftest afmærket med både pil og tekst.

Lader du dit lokale Super Dæk Service værksted klare dækskiftet for dig, er du ikke i tvivl om at det bliver gjort korrekt.

 

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Email: info@sds.dk

Bogholderi

Kunde: debitorbogh-teamSDS@sds.dk

Leverandør: kfbogh@sds.dk

Om SDS

Med mere end 60 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her