Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Sommerdæk.png (3)
Online dækshop

Find model, størrelse og dækpriser online. Book tid i din lokale afdeling og betalt først ved montering.

Indtast størrelse eller registreringsnummer

Hvornår er det tid til sommerdæk?

Har du skiftet til vinterdæk om vinteren, skal du skifte tilbage til sommerdæk om sommeren. Spørgsmålet er, hvornår du skal skifte til sommerdæk.

Sommerdæk er bedre end vinterdæk når temperaturen er over 7 °C

Mange bilister går rundt i den overbevisning, at vinterdæk står bedre fast på regnglatte veje end sommerdæk, og derfor venter de med at skifte til perioden med forårsregn er overstået. Dette er dog en misforståelse.

Så snart temperaturen er 7 grader eller derover hele døgnet, og der således ikke længere er risiko for frost og isglatte veje, er sommerdæk at foretrække. Det skyldes, at sommerdæk typisk har længere mellem lamellerne i dækmønsteret, hvilket betyder, at sommerdækket er langt bedre til at undgå aquaplaning end vinterdækket. 

DINE VINTERDÆK SLIDES HURTIGERE NED VED HØJE TEMPERATURER

Derudover er gummiblandingen i vinterdæk ikke fremstillet til høje temperaturer, hvorfor dine vinterdæk langt hurtigere slides ned, hvis du kører på dem i varmere temperaturer. Husk at bestille tid til dækskifte ved dit lokale værksted i god tid, da der godt kan forekomme kø og ventetid, når det for alvor bliver forår.

Det er ofte omkring den 1. april, at værkstederne får rigtig travlt, da det som regel er på dette tidspunkt, at det er en god ide at skifte til sommerdæk.

TJEK SOMMERDÆK FØR DU MONTERER DEM

Du bør altid tjekke dine sommerdæk, før du monterer dem på bilen. Gå dækkene grundigt igennem for sten, søm og lignende. Husk også, at hvis mønsterdybden er under 3 mm, er det en god ide at købe nye sommerdæk. Det er dog lovligt at køre med sommerdæk ned til 1,6 mm dækmønster.

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Email: info@sds.dk

Bogholderi

Kunde: debitorbogh-teamSDS@sds.dk

Leverandør: kfbogh@sds.dk

Om SDS

Med mere end 60 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her