ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.
Knap 70 autoværksteder
Landsdækkende - du finder os i hele Danmark
Service til private, erhverv, industri og landbrug
Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Skift til sommerdæk

Vil du forrest i køen, så bestil tid til hjulskifte allerede nu. Vi opbevarer tilmed dine vinterdæk, hvis du også er træt af at have dem stående.

 

Få tips og tricks

Hvorfor skifte til sommerdæk?

Vigtigt at skifte tilbage til sommerdæk

Det er vigtigt at skifte tilbage til sommerdæk, når det bliver varmere i luften, selv om det kan være fristende for mange bilister “bare” at beholde vinterdækkene på hele sommeren. Der er stor fokus på at få skiftet til vinterdæk, når temperaturen kommer under 7 grader, men der bør være lige så stor fokus på at få skiftet tilbage til sommerdækkene, når temperaturen atter kommer over de 7 grader.

Der er mange gode grunde til, at der skal skiftes tilbage til sommerdæk. Den tekniske forklaring er, at vinterdæk er lavet af et blødere gummi end sommerdæk.

For det første er det lige så risikabelt at køre på vinterdæk om sommeren som at køre på sommerdæk om vinteren. Sommerdæk har mindre bremselængde end vinterdæk på tør vej. Så en væsentlig grund til at skifte til sommerdæk er sikkerheden for dig og dine medtrafikanter.

Bilens køreegenskaber er langt bedre på sommerdæk. Tests fra den tyske bilistorganisation ADAC viser, at vinterdæk også er mindre stabile i kurver, når bilen er fuldt lastet.

Sommerdæk slides ikke så hurtigt som vinterdæk. Så at skifte til sommerdæk betyder også at dine vinterdæk holder længere. Den generelle regler er, at vinterdæk slides 20 procent hurtigere end sommerdæk.

En anden væsentlig grund er benzinøkonomien. Da vinterdæk som sagt er lavet af blødere gummi, har de også en langt større friktion. Den større friktion betyder samtidigt, at bilen bruger mere benzin pr. kørt kilometer på vinterdæk end på sommerdæk. Dækkenes rullemodstand står faktisk for hele 20 procent af bilens brændstofforbrug.

En sidste grund er også, at undersøgelser har vist, at “dæk” er et lavinteresseområde for rigtig mange bilister. Så der er ikke fokus på at skifte til sommerdæk, når tiden er inde.

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Åbningstider: Man - tors 07.30 - 16.30, Fre: 07.30 - 16.00

Email: info@sds.dk

Tlf: 76 15 3000

Bogholderi

Kunde: debitorbogh-teamSDS@sds.dk

Leverandør: kfbogh@sds.dk

Om Super Dæk

Med mere end knap 70 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her


WEBSHOP