Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Køb dine nye vinterdæk hos SDS. Hold sikkerheden i top om vinteren
Online dækshop

Find model, størrelse og dækpriser online. Book tid i din lokale afdeling og betalt først ved montering.

Indtast størrelse eller registreringsnummer

Vinterdæk - hvor mange mm. dækmønster?

Mange har stillet spørgsmålet om, hvor mange mm. dækmønster et vinterdæk skal have.

Loven siger, at et dæk skal have minimum 1,6 mm. dækmønster.  Dæk har i dag typisk en indikator indbygget i dækket der viser, hvornår dækket er slidt ned til 1,6 mm. Med andre ord: kommer dækmønstret ned til indikatoren, skal vinterdækket skiftes.

En ting er loven. En anden ting er, at alle eksperter indenfor området anbefaler at skifte dæk, når dækmønstret er 3-4 mm. Derfor har mange vinterdæk en ekstra slidindikator ved 3 eller 4 mm. 

Let at tjekke om dækmønsteret er under 3 mm

Der er en meget nem måde at tjekke, om dækmønsteret er under 3 mm. Du tager en 20 –kronemønt og stikker den ind i dækmønsteret. Hvis du kan læse ”Margrethe II – Danmarks Dronning” langs kanten af mønten, skal du hurtigst muligt skifte dit dæk.

Husk for øvrigt på, at dækkene heller ikke må være for gamle. Man siger generelt, at dækkene højst må være seks år gamle. Så selv om dit dækmønster er over 3 mm, kan det godt være, at de skal udskiftes. Med tiden mister gummiet sine egenskaber, og derfor er der også en aldersgrænse. Denne aldersgrænse er dog heller ikke et lovkrav.

 

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Email: info@sds.dk

Bogholderi

Kunde: debitorbogh-teamSDS@sds.dk

Leverandør: kfbogh@sds.dk

Om SDS

Med mere end 60 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her