Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Køb dine nye vinterdæk hos SDS. Hold sikkerheden i top om vinteren

Hvor længe holder mine vinterdæk?

Det er meget forskelligt fra bil til bil, hvor længe vinterdæk holder

Dækkene holder længst, hvis du altid kører med det rigtige dæktryk og jævnligt kontrollerer bilens sporing og hjulenes afbalancering. Normalt siger man, at man kan køre mellem 25.000 og 35.000 km. på nye dæk. Men det afhænger af din bil, din kørsel og dit dækvalg. Jo bredere vinterdækkene er, jo kortere er holdbarheden også på dækkene.

Bemærk også at det er et lovkrav, at dækmønsteret er minimum 1,6 mm. FDM og Super Dæk Service anbefaler, at vinterdækket udskiftes, når mønsteret er slidt ned til 3 mm. Et nyt dæk har typisk en mønsterdybde på mellem 7 og 8 mm.

Hvis dækkene ikke når at blive slidt ned, kan de blive op til fem-seks år inden de bør udskiftes, da der så kan opstå revner i gummiet. Der er mange faktorer der kan påvirke, hvor mange år vinterdækkene kan holde, fx temperatur, vedligeholdelse, opbevaringsforhold, belastning, hastigheder, lufttryk og kørestil.

Vinterdæk har dog ingen officiel udløbsdato

Du kan selv tjekke, hvornår dine vinterdæk er produceret på DOT-mærket. Et DOT-mærke består af 4 cifre som angiver ugenummer og årstal. Et DOT-mærke, der viser 2216, fortæller, at dækket er fra uge 22 i år 2016.

Skal du og din familie ud på en længere kør-selv ferie sydpå, kan det også være en god ide at tjekke vinterdækkene. Kombinationen af tungt læs, høje hastigheder samt højere temperaturer kan medføre, at dine dæk vil springe. Så undersøg dæktryk, evt. dækskader og dækmønster.

 

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Email: info@sds.dk

Bogholderi

Kunde: debitorbogh-teamSDS@sds.dk

Leverandør: kfbogh@sds.dk

Om SDS

Med mere end 60 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her