ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.
Over 70 autoværksteder
Landsdækkende - du finder os i hele Danmark
Service til private, erhverv, industri og landbrug
Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Hvorfor bruge vinterdæk?
Skift til vinterdæk

Vil du forrest i køen, så bestil tid til hjulskifte allerede nu. Vi opbevarer tilmed dine sommerdæk, hvis du også er træt af at have dem stående.

 

Book tid nu

Hvorfor vinterdæk?

Når temperaturen kommer under 7° C, anbefales det at skifte til vinterdæk. Det er typisk omkring oktober eller november

Har du slidte sommerdæk, er det en god ide at skifte allerede i oktober. Når først frosten kommer, er der nemlig ofte kø for at få skiftet vinterdæk, så gør dig selv en god tjeneste og bestil tid til dækskifte i god tid. Du tænker måske: Hvorfor skal jeg skifte til vinterdæk? En ting er sikkert: der kommer frost hvert år i Danmark. Det er ikke kun de 4-5 dage om året, hvor der er synlig sne på vejene, at vinterdæk anbefales.

Når temperaturen er omkring frysepunktet, og der er morgenrim eller fugtighed i luften, så kan vejene være meget glatte. Med vinterdæk får du et langt bedre vejgreb og du mindsker risikoen for udskridninger. Forklaringen på dette er, at sommerdæk generelt er blødere end vinterdæk. Sommerdæk bliver mere stive når temperaturen kommer ned omkring frysepunktet, og derfor mister de deres bremseegenskaber, hvorfor man bør bruge vinterdæk.

Bremselængden og vinterdæk - og hvorfor du skal bruge vinterdæk

Bremselængden for sommerdæk kan være op til to gange længere på glatte veje, end hvis du benytter vinterdæk. Dermed udsætter du ikke kun dig selv for fare, men også dine medtrafikanter. Mange tror, at det er dyrere i dæk-udgifter, hvis man skal have både sommerdæk og vinterdæk, men det er faktisk ikke korrekt. Dine sommerdæk holder længere, når du ikke slider på dem om vinteren, og du udsætter dem ikke for de kolde temperaturer, som sommerdæk ikke har godt af.

Det modsatte er også tilfældet om sommeren. Ved at skifte tilbage til sommerdæk, når temperaturen kommer over 5° C i april måned, slider du ikke på vinterdækkene. Der er faktisk ikke et lovkrav i Danmark om at man SKAL skifte til vinterdæk, men det anbefales kraftigt fra alle, der har med biler at gøre.

 

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Åbningstider: Man - tors 07.30 - 16.30, Fre: 07.30 - 16.00

Email: info@sds.dk

Tlf: 76 15 3000

Bogholderi

Kunde: debitorbogh-teamSDS@sds.dk

Leverandør: kfbogh@sds.dk

Om Super Dæk

Med mere end 70 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her


WEBSHOP