Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Køb dine nye vinterdæk hos SDS. Hold sikkerheden i top om vinteren
Online dækshop

Find model, størrelse og dækpriser online. Book tid i din lokale afdeling og betalt først ved montering.

Indtast størrelse eller registreringsnummer

Hvorfor skal jeg skifte til vinterdæk?

Vinterdæk har nogle store fordele om vinteren fremfor sommerdæk og helårsdæk. Bilens vejgreb bliver bedre, risikoen for udskridning begrænses og bilens bremselængde reduceret kraftigt.

Lad dig ikke snyde af vintervejret i Danmark. Der er måske kun 5 dage om året, hvor du kan se sne på vejbanen. Temperaturen kommer ofte under eller omkring frysepunktet, og kombineres dette med morgenrim, tåge eller lidt fugtighed i luften, så har du kombinationen af ekstrem glatte vejbaner, også selv om du ikke kan se sne på vejen. 

Vinterdæk giver markant kortere bremselængde i glatføre

Kører du fx 50 km/t med vinterdæk har du en bremselængde på 29,5 meter i glatføre på vinterdæk. Den samme test viste en bremselængde på 52,2 meter på sommerdæk. Laves samme test på våd vej, opnår du en bremselængde med vinterdæk der er 30 procent kortere i forhold til sommerdæk. Derfor er det vigtigt, at du skifter til vinterdæk.

Tal fra 2014 viste, at 84 procent skifter fra sommerdæk til vinterdæk, hvilket var en kraftigt stigning fra 2008, hvor andel der skiftede til vinterdæk kun var 58 procent. De 84 procent betyder dog samtidig, at over 350.000 personbiler kører rundt på sommerdæk om vinteren.

 

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Email: info@sds.dk

Bogholderi

Kunde: debitorbogh-teamSDS@sds.dk

Leverandør: kfbogh@sds.dk

Om SDS

Med mere end 60 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her