ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.
Over 70 autoværksteder
Landsdækkende - du finder os i hele Danmark
Service til private, erhverv, industri og landbrug
Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Hvordan er reglerne for vinterdæk i Tyskland?
Skift til vinterdæk

Vil du forrest i køen, så bestil tid til hjulskifte allerede nu. Vi opbevarer tilmed dine sommerdæk, hvis du også er træt af at have dem stående.

 

Book tid nu

Hvordan er reglerne for vinterdæk i Tyskland?

Mange danskere kører til Tyskland – også i vintersæsonen – men hvordan er det nu lige med reglerne for vinterdæk i Tyskland?

Siden 2010 har reglen været, at det er forbudt at køre med sommerdæk i vinterføre i Tyskland. Så i princippet kan du køre med sommerdæk hele året rundt i Tyskland, så længe der ikke er vinterføre. Men i praksis betyder det, at det vil være en god tommelfingerregel at skifte fra sommerdæk til vinterdæk senest i slutningen af oktober. Omkring marts måned kan du så skifte tilbage igen.

Det spiller ingen rolle, hvad temperaturen er i forhold til ovenstående regel. Der kan f.eks. godt være vinterføre, selv om temperaturen er over frysepunktet.

Nye regler for vinterdæk i Tyskland

Den 1. januar 2018 kom der nye regler for vinterdæk i Tyskland. Nu er det obligatorisk med vinterdæk (eller helårsdæk), der er mærket med et bjerg- og snefnugs-symbol, når der vintervejr i Tyskland. Ellers kan der falde en bøde til føreren af bilen på 60 euro og faktisk også til ejeren af bilen på 75 euro.

Der kommer dog overgangsregler til denne nye ordning. Vinterdæk, der er mærket med ”M+S”, må anvendes i Tyskland frem til 30. september 2024, hvis de er købt og påmonteret inden den 1. januar 2018.

Læs mere om de nye tyske ordninger på Bundesministerium für Verkehr und digitale Infrastruktur.

 

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Åbningstider: Man - tors 07.30 - 16.30, Fre: 07.30 - 16.00

Email: info@sds.dk

Tlf: 76 15 3000

Bogholderi

Kunde: debitorbogh-teamSDS@sds.dk

Leverandør: kfbogh@sds.dk

Om Super Dæk

Med mere end 70 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her