ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.
Knap 70 autoværksteder
Landsdækkende - du finder os i hele Danmark
Service til private, erhverv, industri og landbrug
Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Hvad betyder ikonerne på mine vinterdæk?
Skift til vinterdæk

Vil du forrest i køen, så bestil tid til hjulskifte allerede nu. Vi opbevarer tilmed dine sommerdæk, hvis du også er træt af at have dem stående.

 

Book tid nu

Hvad betyder ikonerne på mit vinterdæk?

Der står en masse gode oplysninger på dit dæk. Fx betyder 165R15 82 T, at dit dæk er 165 mm. bredt, at det er et radialdæk, og tallet 15 fortæller, at det passer til en 15 tommer fælge.

Tallet 82 fortæller, at det har et belastningsindeks på 82 (hvilket svarer til, at dit vinterdæk må bære maksimalt 475 kg.) Endelig betyder T, at dækket må køre op til 190 km/t – se hastighedsindekset. 

DOT-mærke - hvordan kan man se om det er et vinterdæk?

Du kan også finde et DOT-mærke på dækket. DOT-mærket fortæller, hvilken uge og år dit vinterdæk er fremstillet i. Det er et firecifret tal. Så finder du fx et DOT-nummer 1017, betyder det, at det er fremstillet i uge 10 i 2017.Du kan læse mere om alder og vinterdæk i vores guide: Kan vinterdæk blive for gamle.

M+S mærke

Du kan også finde et M+S mærke på dit vinterdæk. Det fortæller sammen med et bjerg- og snefnug-symbol, at det er et vinterdæk. Hvis du kun kan se et M+S-mærke, kan det være et helårsdæk, da et sommerdæk ikke har et M+S-mærke. 

EU-mærkning

Alle dæk der sælges inden for EU, skal være mærket med EU's egen sikkerheds- og miljømærke. Det skal dog ikke være præget ind dækket. Dette fremgår typisk ved en påklistret label samt i markedsføringsmaterialerne. EU-mærkningen indeholder tre kriterier. Det første er energieffektivitet, som bedømmes ved at måle vinterdækkets rullemodstand. Skalaen er fra A til G.

Det andet kriterium er opbremsning på vådt underlag. Dette måles også på en skala fra A til G. Hvert skalatrin svarer til en øget bremselængde på helt op til 6 meter, når der bremses ned fra 80 km/t. Det tredje kriterium er støjniveauet, som måles uden for bilen. Symbolet er lydbølger og måles i dB.

 

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Åbningstider: Man - tors 07.30 - 16.30, Fre: 07.30 - 16.00

Email: info@sds.dk

Tlf: 76 15 3000

Bogholderi

Kunde: debitorbogh-teamSDS@sds.dk

Leverandør: kfbogh@sds.dk

Om Super Dæk

Med mere end knap 70 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her


WEBSHOP