ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.
Over 70 autoværksteder
Landsdækkende - du finder os i hele Danmark
Service til private, erhverv, industri og landbrug
Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Hvor mange bruger vinterdæk?
Skift til vinterdæk

Vil du forrest i køen, så bestil tid til hjulskifte allerede nu. Vi opbevarer tilmed dine sommerdæk, hvis du også er træt af at have dem stående.

 

Book tid nu

Hvor mange bruger vinterdæk?

Det er ikke alle danskere, der benytter vinterdæk om vinteren og sommerdæk om sommeren

En undersøgelse fra 2013 viste, at mellem 15-20 procent af bilisterne faktisk kørte på de forkerte dæk. Det vil sige, at de kørte på vinterdæk om sommeren og sommerdæk om vinteren. Samme undersøgelse viste også, at mellem 30-40 procent af bilisterne ikke interesserede sig for, hvilken type dæk, de kørte på.

En undersøgelse fra 2010, hvor man i november måned tjekkede personbiler, viste at 77 procent af bilerne havde fået påmonteret vinterdæk. Denne undersøgelse fortsatte i januar måned i 2011. Her havde 81 procent af bilisterne nu fået påmonteret vinterdæk. 

Næsten hver femte benytter ikke vinterdæk

Men andre ord kører 19 procent af bilisterne ikke med vinterdæk om vinteren til fare for både sig selv og ikke mindst medtrafikanterne. Det er næsten hver femte bilist. Andre undersøgelser bakker op om de disse resultater. De viser også, at omkring 80 procent af de danske bilister kører på de rigtige dæk om vinteren.

Andre lande har tvungen brug af vinterdæk om vinteren, men i Danmark er det ikke et lovkrav. Men alle eksperter på området råder bilister til at skifte til vinterdæk om vinteren. Bilisterne bør tænke på, at når man skifter til vinterdæk, slider man ikke på sommerdækkene, og derfor er det ikke dyrere at skifte mellem dæktyperne. Samtidig giver det en langt større sikkerhed i trafikken. Derfor: husk at skifte til vinterdæk om vinteren.

 

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Åbningstider: Man - tors 07.30 - 16.30, Fre: 07.30 - 16.00

Email: info@sds.dk

Tlf: 76 15 3000

Bogholderi

Kunde: debitorbogh-teamSDS@sds.dk

Leverandør: kfbogh@sds.dk

Om Super Dæk

Med mere end 70 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her