ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.
Over 70 autoværksteder
Landsdækkende - du finder os i hele Danmark
Service til private, erhverv, industri og landbrug
Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Kan vinterdæk blive for gamle?
Skift til vinterdæk

Vil du forrest i køen, så bestil tid til hjulskifte allerede nu. Vi opbevarer tilmed dine sommerdæk, hvis du også er træt af at have dem stående.

 

Book tid nu

Kan vinterdæk blive for gamle?

Ja, vinterdæk kan faktisk godt blive for gamle

Forklaringen er, at vinterdæk er lavet af naturgummi og silika, fordi denne blanding giver nogle rigtig gode egenskaber i vinterføre. Men bagsiden er, at denne gummeblanding nedbrydes over tiden, og dermed også gummiblandingens  egenskaber. Derfor bliver vinterdæk faktisk dårligere som tiden går.

Vinterdækkene ældes dog kun meget langsomt, hvis de opbevares korrekt hos f.eks. en producent eller forhandler, og deres egenskaber forringes derfor ikke væsentligt. Når vinterdækket bliver taget i brug, udsættes det derimod for belastning, regn, slud etc.

Hvor gamle må vinterdæk være?

En tommelfingerregel siger, at et vinterdæk max. kan holde i fem sæsoner, når det er i brug. Hvis det ikke har været i brug så længe, siger en anden generel tommelfingerregel, at det højst må være 10 år gammelt. Alle disse tommelfingerregler er dog ikke lovkrav.

Du kan selv finde vinterdækkets alder. Du skal finde DOT koden og de efterfølgende fire tal. De første to tal fortæller, hvilken uge vinterdækket er produceret i, og de sidste to tal fortæller året. Så finder du tallene 4516 betyder det, at dækket er produceret i uge 45 i år 2016.

 

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Åbningstider: Man - tors 07.30 - 16.30, Fre: 07.30 - 16.00

Email: info@sds.dk

Tlf: 76 15 3000

Bogholderi

Kunde: debitorbogh-teamSDS@sds.dk

Leverandør: kfbogh@sds.dk

Om Super Dæk

Med mere end 70 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her


WEBSHOP