ADVARSEL: Du benytter en ældre browser og visse elementer på siden vises muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler at du skifter til en nyere browser såsom Chrome, Edge eller Firefox.
Over 70 autoværksteder
Landsdækkende - du finder os i hele Danmark
Service til private, erhverv, industri og landbrug
Book tid
Værksted
Service
Reparation
Spørg din mekaniker
Få et tilbud
Spørg din mekaniker
Hvordan er reglerne for vinterdæk i Østrig?
Skift til vinterdæk

Vil du forrest i køen, så bestil tid til hjulskifte allerede nu. Vi opbevarer tilmed dine sommerdæk, hvis du også er træt af at have dem stående.

 

Book tid nu

Hvordan er reglerne for vinterdæk i Østrig?

Planlægger du at tage bilen med til Østrig i vintersæsonen, er det godt at tjekke reglerne for vinterdæk

I Østrig er det faktisk påbudt at benytte vinterdæk fra 1. november til 15. april. Vinterdækkene skal have et dækmønster på hele 4 mm. Altså langt mere end kravet til de danske vinterdæk på 1,6 mm. Desuden skal vinterdækkene være mærket med M+S (Mud & Snow).

Det kan accepteres, at du kører på sommerdæk, men det kræver, at du har monteret snekæder på de trækkende hjul. Det er nemlig tilladt at køre med snekæder i Østrig. Der er mange små bjergveje i Østrig, og der kan komme et pludselig snefald, der gør vejene mere eller mindre ufremkommelige. Snekæderne skal være godkendt efter ÖNORM V 5117. Ser du et blåt skilt med kæder betyder det, at snekæder er påbudt. Benytter du snekæder, er den anbefalede maksimumhastighed 50 km. i timen.  

Endelig er det også tilladt at køre med pigdæk fra den 15. november til den 31. maj. Husk, at kører du med pigdæk, skal dette markeres med et mærkat, der sættes bag på bilen. Disse mærkater fås blandt andet på tankstationer. Benytter du pigdæk, er den anbefalende maksimumhastighed 80 km. i timen på landevej og 100 km. i timen på motorvej.

 

Kontakt os

Super Dæk Service Danmark

Åbningstider: Man - tors 07.30 - 16.30, Fre: 07.30 - 16.00

Email: info@sds.dk

Tlf: 76 15 3000

Bogholderi

Kunde: debitorbogh-teamSDS@sds.dk

Leverandør: kfbogh@sds.dk

Om Super Dæk

Med mere end 70 autoværksteder og dækcentre fordelt over hele landet er vi i dag en af Danmarks største dæk- og autoværkstedskæder. Vi betjener både private, virksomheder, industrien og landbruget.

Følg os her


WEBSHOP